Útvonal

200x150

PTE Rókaűzők útvonala:

 

Kaposvár (rajt a Kossuth téren) – Sántos – Szentbalázs – Gödre – Baranyajenő – Baranyaszentgyörgy – Tormás – Alsókövesdi útelágazás - Nagymáté - Becsali  (Sásdi Erdészet útján) – Hetvehely – Abaliget – Orfű – Remeterét – Pécs (cél a Dzsáminál)

Nézd meg térképen is az 1-11. szakaszt itt:

http://www.futoterkep.hu/futas/PTE_ROKAUZOK_1_11_SZAKASZ_KAPOSVAR_PECS_7cz1st9/

Tervezett szakaszok (elnevezése, távja, nehézségi foka, a szakaszt teljesítő neme, a szakasz kezdete és vége), az újraindítások helye és időpontja:

 

1. Kaposvár; 5,3 km; könnyű; lány

RAJT: (09:00)

Kaposvár, Kossuth tér – Kaposvár, város vége, Kaposszentjakab, buszforduló

Útvonal: Kossuth tér – Fő utca – Pécsi utca (a futás útvonala vasutat keresztez, itt időjóváíró versenybírók dolgoznak, a versenybírók utasításait kötelező betartani) – Kaposvár vége tábla előtt 50 m-rel, Kaposszentjakab, buszforduló.

 

2. Sántos; 7,2 km; közepes; fiú

Kaposszentjakab, buszforduló – Szentbalázs, központi buszmegálló

Útvonal: A Kaposszentjakabi buszfordulótól kelet felé haladunk tövább. A régi 61-es úton halad a mezőny, majd két jobbra letérés után érkezik a 66-os főútra. Sántos, a névadó település eljét jelző tábla a szakasz elejétől 3 km-re van. A település 1,5 km hosszú. Sántos vége táblától 1,5 km múlva a mezőny jobb kéz felől elhagyja a Bőszénfa felé vezető út torkolatát. Szentbalázs kezdete táblától 800 méter múlva a Faluház melletti buszmegálló elé érnek a futók. Itt történik meg a váltás.

 

3. Szentbalázs; 9,3 km; nehéz; fiú

Szentbalázs, buszmegálló – Gödre templom

A Szentbalázsi Faluháztól a 66-os úton futnak a fiúk. A település határát elérve egy hosszú és jelentős emelkedő kezdődik, amelyik a két megye határánál kisebb hullámokkal tarkított útszakaszt tartalmaz. A csodálatos erdei környezet nagyon baleset veszélyes a sok kanyar miatt, minden futónak az út jobb szélén kell haladnia. A Baranya megye tábla a szakasz elejétől 4,9 km-re van. A szakasz legmagasabb pontja a rajt helyétől 7 km-re van. Itt kell balra lekanyarodni a főútról, hogy egy kis forgalmú úton, csodálatos panorámával, több mint 1 km hosszú, lejtőn kell befutni a célhelyszínre a gödrei templomhoz.

 

4. Gödre; 6,7 km; könnyű; fiú

1. ÚJRAINDÍTÁS (10:30)

Gödre központ – Baranyajenő előtt a 66-os útról Szágy felé, jobbra leágazó bekötőút, a temető mellett.

Útvonal: A gödrei buszmegállótól kell futni a 66-os úton. A szakasz jellemzője a hullámos domborzatot követő úttest, amely igen kellemes futást tesz lehetővé. 1 km-rel a váltóhely előtt kezdődik a „felkapaszkodás” a szakasz vége előtt 300 méterrel található legmagasabb pontra. A baranyajenői temető mellett a Szágy felé vezető út találkozásánál van a váltópont, ahol jobbra kell fordulni és itt ér véget a szakasz.

 

5. Baranyaszentgyörgy; 3,6 km; könnyű; lány

Temető mellett – Baranyaszentgyörgy központ

Útvonal: A baranyajenői temetőtől indulnak a versenyzők. Délkeleti irányban futnak a szűkebb, rosszabb minőségű bekötő úton. 3 km-nél érik el Baranyaszentgyörgyöt. A település központjában egy szépen gondozott füves terület található. Az első utcán kell elfutni a polgármesteri hivatalig, ott lesz a váltópont. Kérlek Benneteket, hogy a parkoló autókkal ne álljátok el a keskeny utakat!

Nézd meg térképen is:

http://www.futoterkep.hu/futas/PTE_ROKAUZOK_2016_5_SZAKASZ_BARANYAJENO_BARANYASZENTGYORGY_7cz1st6/

 

6. Tormás; 6,7 km; közepes; fiú

Baranyaszentgyörgy központ – Nagymáté felé - Tó part az erdei úton.

Útvonal: A váltóhelytől nygati irányban indulva kell egy kört futni a falu parkjában. Óriási szurkolási lehetőség kinálkozik ezen a helyen! A főútra kiérve, déli irányban Baranyaszentgyörgy falu halastava mellett haladnak el a fiúk. A következő település Tormás, a szakasz névadója. A központból egy emelkedő vezet a Fő utcán tovább. A települést elhagyva balra az első elágazásnál Felsőkövesd felé kell elfordulni egy keskeny, lassan emelkedő útra. Amikor bal kéz felől egy csodaszép tóhoz érünk, ott a szakasz vége.

Nézd meg térképen is:

http://www.futoterkep.hu/futas/PTE_ROKAUZOK_2016_6_SZAKASZ_BARANYASZENTGYORGY_TORMAS_7cz1st7/

 

7. Zselic; 13,0 km; nehéz; fiú

2. ÚJRAINDÍTÁS (12:15)

Tó part az erdei úton - Erdei út eleje (Alsókövesdi útelágazás) – Erdei út vége (Becsali) Az útról sehol nem kell letérni, elkanyarodni!!!

Útvonal: Az ősszel különlegesen szép látványt nyújtó erdészeti út elejétől Nagymáté felé indulnak el a fiúk. A rajtot követően 3 km hosszú folyamatos emelkedő után, a dombtetőn a Nagymátéi Vadászházhoz vezető útkereszteződésnél jobbra haladnak. Itt van a szakasz legmagasabb pontja, innentől még 9 km-es, nagyon jól futható, szinte végig lejtős úton kell haladni. Az erdészeti út sorompója után, a káni bekötőúttól van 1 km-re a váltóhely. A váltás az erdészeti út főútra való kiérése előtt 100 m-rel található.

 

8. Hetvehely; 4,2 km; könnyű; lány

Erdei út vége (Becsali) – Hetvehely központ, templom előtt

Útvonal: Az erdészeti út végétől balra kikanyarodva, a Szentlőrinc – Oroszló közötti úton, a hetvehelyi templomig futnak a lányok. Az út első szakasza nagy kőbányák előtt halad el, enyhén hullámos, a pécsi vonat alagútjai fölé kapaszkodik. A Hetvehely táblától már csak 700 m van hátra. A váltóhely a templommal szemközti parkolóban található. A váltóhely után 100 m-re található italbolt nyitva és itt van mosdó is.

 

9. Abaliget; 8 km; közepes; fiú

Hetvehely központ, templom előtt – Abaliget, Aranyszarvas vendéglő

Útvonal: A hetvehelyi templomtól tovább Oroszló felé a műúton halad a mezőny. A település elhagyása után, szinte teljesen sík úton, a szakasz elejétől 4,9 km-re, érik el az Abaliget felé vezető útelágazást. Itt JOBBRA kell fordulni. A kereszteződéstől 1,5 km megtétele után Abaligetre érkeznek a fiúk. Abaliget településen tovább a főúton kell haladni. A táv vége az Aranyszarvas vendéglő előtt van. Ez a hely a harmadik újraindítás helyszíne és a legnagyobb szurkolói pont is a versenyen, vélhetően óriási hangulat várja az ide érkezőket. A szakasz végénél lévő vendéglő nyitva és mosdó is itt található.

 

10. Orfű; 6,8 km; nehéz; fiú

3. ÚJRAINDÍTÁS (14:20)

Abaliget, Pertelek utca – Orfű, Platános liget

Abaligeten a nagy parkoló mellől, a Pertelek utcáról rajtolnak a fiúk. A főúttal párhuzamosan haladó utcán végig egyenesen kell futni, 0,6 km megtétele után az utca balra kikanyarodik a főútra, ott jobbra tovább a főúton, maid 100 m múlva balra kell fordulni Orfű irányába. A kanyar után 600 m hosszú emelkedőre kell felfutni. A szakasz elejétől 3,4 km-re, egy meredek lejtő után, egy STOP táblás útkereszteződéshez érkezik a mezőny, ahol balra kell fordulni. Innen kb. 150 m-t megtéve kezdődik el a kerékpárút (ezen fogunk futni egészen Pécsig). A kerékpárúton a tóparton haladva elhagyjuk a bal kéz felől lévő orfűi nagytavat (Pécsi - tó). A kerékpárút keresztezi a főutat, itt egyenesen kell átfutni és a Polgármesteri Hivatal után az Ady Endre utcára kell jobbra kell tovább futni. Elhaladunk a kisebbik tó (Orfűi-tó) partján. A platános ligetnél a Mecsek Házához vezető út torkolatánál lesz a váltás.

 

11. Mecsek; 12,1 km; nagyon nehéz; fiú

Orfű, Platános liget – Pécsi Tudományegyetem

Útvonal: A verseny egyik legszebb és legnehezebb része következik a kerékpárúton, amelyik folyamatosan emelkedik és szerpentin szerűen kanyarog. Remeteréthez érve (5 km) egyenesen futunk tovább a kerékpárúton egészen Pécsig. Aki nem „halt bele” a folyamatos emelkedőbe, annak remekül futható lejtő következik, több mint 5 km-en át. A városba érve a következő utcákon halad az útvonal: Sirály utca - Templom köz - Jakabhegyi út. Az utca első 600 métere kemény emelkedő! A szakasz vége a PTE Kollégium parkolójában lesz!

 

12. Pécs; 3,5 km; közepes; lány

4. ÚJRAINDÍTÁS (16:15)

Pécs, Széchenyi tér 1,73 km-es körpálya kétszer

ÚTVONAL: Széchenyi tér – Szepessy Ignác utca - Káptalan utca - Sétatéri fasor - Szent István tér - Janus Pannonius utca -   Széchenyi tér  és még egyszer ugyanez a kör

Nézd meg térképen is: http://www.futoterkep.hu/futas/6xm07h0/

 

© 1989 - 2018
Designed by Szliczki József